Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Asbest in Purmerend


Bericht van Andree Fleere

Beste Allen

Lees het volgende bericht.

Hoeveel slachtoffers moeten er nog bij komen, wordt nu toch wel erg overduidelijk dat steeds meer ( kinderen ) jongen mensen sterven aan ( KANKER ) de media is er van door drongen dat het nu niet meer zo langer kan.

Politiek zal aan zet moeten zijn, zo niet dan zullen zij verantwoordelijk zijn voor nog meer slachtoffers op jongen leeftijd.

We steunen natuurlijk de SP die een diepgaand onderzoek gaat instellen, we hebben daar al jaren aan gewerkt en alvast voor u op de volgende website gezet.

Dat scheelt weer 1000 euro’s aan externe bedrijven die hier weer op kosten van de overheid ingeschakeld moet worden.

U kunt ook via deze link  http://www.nhd.nl/nieuws/binnenland/article316062.ece  zien hoe de volksvertegenwoordiger binnen de Gemeente Purmerend er over dacht, de school is nog steeds niet afgebroken bestaat uit 8 lokalen met gemiddeld 25 leerlingen per klas die tot aan vandaag nog steeds gevaar lopen.

Wat wel gebeurde was dat een brugwachter huisje ASBEST vrij werd gemaakt ook deze link zullen we u niet onthouden,” wel een beetje raar,” geen geld uitgeven aan kinderen maar wel aan een brugwachter?

Hier kunt u de link bekijken die behoorlijk wat vraagtekens zetten bij de Purmerendse bevolking ook SP waas hier behoorlijk kwaad over http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article2553524.ece het grapje kosten totaal http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article2529159.ece en het eind resultaat mag er wezen http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article2519075.ece de man kan weer veilig zijn werk uitvoeren.

Maar toen ouders boos werden dat zij te horen kregen dat hun kinderen in een ASBEST school zitten, en nog steeds niet is afgebroken meldde de wethouder het volgende in het kranten artikel.

http://www.nhd.nl/nieuws/binnenland/article316062.ece en er zijn daarbij al genoeg onderzoekennaar gedaan maar niemand schijnt zich politiek druk te maken over de gezondheid van de burgers.

Klikt u op de volgende linken en u zult verbaast zijn dat na alle onderzoeken ook door de SP nooit nimmer in de politiek maatregelen hebben kunnen nemen.

http://www.sdnl.nl/index1024.html

http://www.sp.nl/onderzoek/rapport_asbestdrama.pdf

http://www.asbestslachtoffers.nl/pages/asbestkaart/ASBEST/Handelsnaam.html

http://www.asbestnet.nl/asbest/soorten.htm

http://www.sdnl.nl/schade-1.htm

We hebben hier voor de SP wat feiten op een rij gezet en denk nou niet het gebeurd mij niet.

Velen van u partij hebben ook schijnbaar op dit soort scholen gezeten.

'Asbest in scholen moet allemaal weg'

Gepubliceerd op 14 november 2005, 16:31
Laatst bijgewerkt op 22 februari 2006, 16:10

purmerend -  Een paar dagen geleden werden de ouders van kinderen op basisschool De Eendragt in Wormer opgeschrikt door asbestmetingen. In drie klaslokalen zat een te hoge concentratie.
Asbest werd vroeger vaak gebruikt bij de bouw van gebouwen en woningen. De fijne vezels van de natuurmineralen zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar kunnen bij inademing op den duur buikvlieskanker, longkanker en stoflongen veroorzaken. André Fleere is er van overtuigd dat ook Purmerend te maken heeft met verschillende asbestbesmettingen. ,,Alle schoolgebouwen en gymzalen die in 1974 zijn gebouwd, zitten vol asbest. In Wormer dachten ze ook dat alles veilig was ingepakt, maar nu is de school wel dicht.''
Fleere krijgt zijn informatie van een 'lek' binnen de gemeente. ,,Ik was me er niet eerder van bewust. Op dit moment ben ik druk bezig met het mobiliseren van ouders. Nog niet iedereen is op de hoogte, maar het gaat als een lopend vuurtje. De gemeente, GGD en de directeur van de Wheermolen weten al lang van de asbest af. Maar de GGD is afhankelijk van subsidies en moet dus haar mond dichthouden. En ook de directeur wordt onder druk gezet.''
Volgens Cor Donkervoort van de stichting confessioneel primair onderwijs Waterland is er 'absoluut geen gevaar' voor de leerlingen en docenten in het schoolgebouw aan de Mercuriusweg. ,,Vanmorgen heb met de directeur van Wheermolen, Hans Molthof, gesproken. Hij is al 40 jaar directeur en vertelde mij dat hij zijn eigen gezondheid niet op het spel zou zetten door in een vervuild gebouw te werken. Er is dus geen enkele aanleiding dat er schade voor de gezondheid is.''
Wethouder Bert Wiedemeijer is op de hoogte van de aanwezigheid van asbest in de scholen. ,,Op afstand zeg ik dat er geen aanleiding is voor onrust. Het is een feit dat er asbest in het pand zit. Op de school Het Eiland ontstond recent ook een discussie over asbest. De gemeente heeft toen de ouders geïnformeerd en zij zijn nu gerust gesteld. De school is veilig om les in te geven. Mocht er ook in de Prismaschool onrust heersen, dan moet het schoolbestuur dat aangeven zodat wij informatie kunnen verstrekken. Ik ga zelf het rapport nog bekijken, maar ik ben niet benaderd door het schoolbestuur. De heer Fleere baseert zijn onrust enkel op het feit dat er asbest is. De school staat genomineerd om te worden afgebroken. Over twee jaar komt daarvoor een nieuwe school in de plaats.''

Asbestbesmetting in Nederland

Jaarlijks sterven in ons land zo?n 900 mensen aan de gevolgen van asbestbesmetting. Marius Coenraats was pas 26 jaar toen bij hem buikvlieskanker werd vastgesteld. Dit is uniek, omdat deze vorm van kanker ontstaat door intensief contact met asbest...
Lees verder

Jaarlijks sterven in ons land zo?n 900 mensen aan de gevolgen van asbestbesmetting. Marius Coenraats was pas 26 jaar toen bij hem buikvlieskanker werd vastgesteld. Dit is uniek, omdat deze vorm van kanker ontstaat door intensief contact met asbest en dus eigenlijk niet voorkomt bij jonge mensen. Buikvlieskanker is agressief, slopend en ongeneeslijk.

Oorzaak
Na een lange zoektocht is Marius uiteindelijk achter de oorzaak van zijn asbestbesmetting gekomen. Het plafond van zijn vroegere basisschool bleek namelijk geheel te bestaan uit asbest. Samen met advocaat en asbestspecialist Bob Ruers heeft hij een kortgeding aangespannen tegen basisschool St. Michael. Het schoolgebouw is inmiddels gesloten.

In de uitzending
Marius ging met zijn verhaal naar SP-Kamerlid Remi Poppe die zich al jaren stoort aan de laksheid waarmee het nog aanwezige asbest wordt opgedaan. De SP steunt Marius en besluit een onderzoek te doen naar de aanwezigheid van asbest in ons land.

Meer informatie bij www.comiteasbestslachtoffers.nl


11 Februari 2008 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Made with Loggy Generator